Fotografta gördüğünüz güzeller güzeli sokak köpeği, 26 Şubat 2008 de , Sarıyer Belediyesi ekipleri tarafından zehirlenerek öldürüldü. Sadece birkaç hafta önce kameraya verdiği poza bakın. Sanki öleceğini bilirmiş gibi en güzel bakışını attı kameraya doğru. Bu işin peşini bırakmayacağız Yusuf Tülün! Katlettiğin bu canların hesabını vereceksin !!!!

YUSUF TÜLÜN İCRAATLARI




Yusuf Tülün ve arkadaşlarının icraatlerinden bir kesit.


Tebrikler başkan..

YUSUF TULUN ARTIK YETER







Sarıyer Belediyesi tarafından Zekeriyaköy’deki ormanlara atılan köpekler 26 Şubat 2008’de yine aynı belediye tarafından zehirlendi.

Kanlı icraat devam ediyor. Köpekler eş dostun kurduğu ihale şirketi tarafından toplanıyor, kısırlaştırılıyor, “hak edişler” ihale şirketine ödeniyor, köpekler ormana atılıyor, daha sonra aynı ekip tarafından zehirleniyor.

Eskiden, gece toplanan köpekler zehirlenerek taş ocaklarına gömülürdü. Şimdi, bu köpekler üzerinden ihale şirketleri aracılığı ile rant sağlanıyor. Köpekler daha ameliyat yaraları iyileşmeden atıldıkları ormanda zehirleniyorlar.

BIRAZ MERHAMET DUYGUSU OLAN HERKES: LÜTFEN BU KATLIAMIN DURDURULMASI İÇİN SESİNİZİ YÜKSELTİN.

YUSUF TULUN: STOP THIS MASSACRE

Dogs that were dumped in forest area around Zekeriyaköy by Sariyer Municipality were poisoned by them on February 26, 2008, today.

The bloody execution is going on. Dogs are collected by contractor firms established by friends and relatives; neutered by that firm; “success fees” are paid; dogs are dumped in forests; and later poisoned by the same team.

In the past, dogs that were collected at night were poisoned and buried in stone quarries. Now, income is earned by this bloody operation through contractor firms. Dogs are killed in forests where they are dumped before their operation wounds are healed.

EVERYBODY WHO HAS SOME COMPASSION IN HIS HEART: PLEASE RAISE YOUR VOICE TO STOP THIS MASSACRE.


Sevgili hayvan dostları,

Sarıyer Belediyesi tarafından kanunlara karşı gelinerek, ormanlarda ölüme terkedilen köpeklerin videoları ve fotoğraflarını bir süredir yayınlamaktayız. Her geçen gün onlarca, yüzlerce " küpeli " köpek, ölüme terkedilmektedir. 5199 sayılı kanuna göre, aşılanıp kısırlaştırılan sokak köpekleri, alındıkları bölgelere bırakılmak yerine, orman bölgelerine atılarak bir insanlık suçu işlenmektedir. Önceki dönemlerde zehirli köfteler ile, bugünlerde de ormanlarda açlığa terkedilerek gerçekleştirilen itlaf karşısında, hayvansever dernekler ve gruplar çaresiz kalmaktadırlar. Ormanlara hergün taşınan yüzlerce kilo mama bu işin çözümü olmayacaktır. Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, hayvanların "doğal ortamlarına" bırakıldığını söyleyerek, biz havyanseverleri tam manasıyla " keriz " yerine koymaktadır.

Değerli dostlarımız! Şimdi hesap sorma zamanıdır. Sarıyer Belediyesi' ne karşı açılmış olan davalar sürmektedir. Bu süreci desteklemek ve belediye görevlilerinin biraz da olsa bu konuya dikkatlerini çekmek bizlerin görevidir. Ormanlara mama götüremiyor, sokak hayvanlarını tedavi ettiremiyor veya barınakları ziyaret edemiyor olabilirsiniz. Eğer kendinizi bir hayvansaver olarak tanımlıyorsanız, aşağıdaki linke tıklayarak, Sarıyer Belediyesi' ne , bu yaptıkları insafsız katliam konusunda hesap sormak zorundasınız. Lütfen birkaç dakikanızı ayırın ve "bilgi edinme formu" aracılığyla sorularınızı gönderin. Gelen cevapları ehhablog@gmail.com adresine yollayıp yayınlamamıza yardımcı olun.

SARIYER BELEDİYESİ BİLGİ EDİNME BAŞVURU FORMU :

http://www.sariyer.bel.tr/Hizmetler/Bilgi_Hizmetleri/Bilgi_Edinme_Formu.aspx?Type=Gercek

Gönderebileceğiniz örnek metin:

Sayın ilgili,

5199 sayılı " Hayvan Haklarını Koruma Kanunu" gereğince, yaşadıkları bölgelerden, aşılanıp kısırlaştırıldıktan sonra geri bırakılmak üzere , belediyeniz ekipleri tarafından toplanan sokak köpeklerinin, ilçe sınırları içindeki ormanlık alanlara bırakıldığına şahit oluyorum. Aynı zamanda internette, bu konuyla ilgili sayısız fotoğraf ve video kaydına rastladım. Yaşama alanlarından farklı yerlere , su ve yiyecek bulamayacakları bölgelere bırakılan bu köpeklerin neredeyse tamamı açlık, hastalık veya trafik kazaları sonucunda ölüyorlar. Kanunu neden gerektiği gibi uygulamadığınızı öğrenmek istiyorum.

Saygılarımla,

............


Gönderilecek cevapları ehhablog@gmail.com adresine gönderirseniz bu sayfalar aracılığıyla yayınlayacağız.

Geçen günlerde mail gruplardan aldığımız bir haberi sizlerle paylaşalım istedik.

ALL dergisi son sayısında, yandaki imajda da göreceğiniz yazıya sayfalarında hiç de utanç duymadan yer vermiş. Yüzbinlerce insanın, gecesiyle gündüzüyle mücadele ettikleri, " Kürk" sorununu hiçe sayarak, " siz Peta' ya aldırmadan kürkünüze sarılın! " şeklinde bir yazıya yer vermişler. Peta' ya bu konuyla ilgili bilgi verdik. Ommedya yaptığı bu saçmalığın karşılığını epeyce bir başağrısı çekerek ödeyecek gibi görünüyor. ALL dergisinin hazırlanmasında emeği geçen herkesin artık elleri kanlıdır. Canlı canlı derileri yüzülen, tarifsiz acılar çektirilerek katledilen zavallı hayvanların ruhları elbet bir gün onları da rahatsız edecektir. Kendilerine aşağıdaki linkteki video yu izleyip, yaptıkları hatayı temizlemek adına neler yapmaları gerektiğini derhal düşünmelerini tavsiye ediyoruz.

http://www.petaasiapacific.com/feature-chinese-furfarms.asp

Tepkinizi göstermek için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz,

Yayın Yönetmeni
Ebru KILIÇOĞLU
ebrukilicoglu@ommedya.com

Yazı İşleri Müdürü (Sorumlu)
Erem Kargül
eremkargul@ommedya.com


ALL Dergisi İletişim Adresi
Om Yayıncılık Reklamcılık İletişim Hizmetleri San. Ve Tic. Ltd. Şti. İbrahim Karaoğlanoğlu cad. Yayıncılar SK. 10/A Kat:2 Seyrantepe 34418 İSTANBUL
Tel (0212) 324 81 10 Faks (0212) 324 81 93

*All Dergisi tarafından yapılacak her açıklamayı sayfalarımızda yayınlamaya hazırız. İletişim adresimiz ehhablog@gmail.com dur.

KANIT TOPLUYORUZ











Bu fotoğrafları bir arkadaşımız, Zekeriyaköy'e giden orman yolunda çekti. Bunlar, Sarıyer Belediyesinin kısırlaştırdıktan sonra kulaklarına mavi küpe takarak ormana attığı köpekler.

Hayvan Hakları Yasası Uygulama Yönetmeliği şöyle diyor:
Madde 7:
a) Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbî bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi, alındığı ortama geri bırakılması, sahiplendirilenlerinin kayıt altına alınmasıyla,
ç) Bölge ve mahallerindeki, özellikle köpekler ve kediler olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, işaretlenmesi ve kayıtlarının tutulmasının sağlanması, kısırlaştırılması, alındığı ortama geri bırakılması ve sahiplendirilmelerinin yapılması için hayvan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetlerde yerel hayvan koruma görevlileri ve gönüllü kuruluşlar ile belediye veteriner hekimlerinin koordinasyonunun sağlanmasıyla,
ilgili hususlarda gerekli tedbirleri alır.
Madde 21:
d) Hayvanlar, hiçbir suretle ilgili belediye sınırları dışındaki bir ortama, ormanlık alana veya diğer yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılmaz.

Sarıyer Belediyesi, sokak hayvanlarını kısırlaştırdıktan sonra belediye sınırları dışına, ormanlık alana atarak SUÇ IŞLEMEKTEDİR. Bu, hem kanuna karşı hem de insanlık onuruna karşı bir suçtur.
COLLECTING EVIDENCE
These pictures were taken by a volunteer, in the forest road to Zekeriyaköy. These dogs were dumped there by Sariyer Municipality, after being neutered and marked with a blue tag.
Animal Protection Regulation says:
Article 7 a. Municipalities are responsible for collecting, neutering, vaccinating stray animals and for returning them back to where they are taken after their medical treatment is complete.
Article 7 c. Municipality veterinarians are obliged to cooperate with local animal volunteers, animal organisations during the implementation of their duty of collecting, neutering, vaccination, rehoming, and releasing of stray animals in their territories.
Article 21 d. Animals can in no condition be dumped in forests, in areas of wild life or in places out of the border of cities.
Sariyer Municipality is committing a crime by refusing to cooperate with volunteers and by dumping dogs in forests. This is a crime against the dignity of being human and against law.


Değerli arkadaşlar,

Sadece sağ işaret parmağınızı kullanarak, yüzlerce can kurtarabileceğinizi tahmin eder miydiniz ? Nasıl mı yapacaksınız? Aşağıdaki yazıyı dikkatlice okuyun ;











Sarıyer Belediyesi'ne karşı sürdürdüğümüz eylemde mümkün olduğu kadar çok kanıt toplamamız ve bu kanıtları Türkiye ve dünya basınına göstermemiz gerekiyor. Peta' nın Asya Pasifik ofisi, bizi yakından izliyor. PetaasiaPacific.com sitesi üzerinden, bu kampanyaya destek verecekler. Avrupa' daki çeşitli örgütler destek mesajları gönderiyorlar. Hazırlayacağımız bu dosyayı kendilerine de göndererek yaratacağımız tepki hareketiyle, bu vicdansız hayvan katillerinin başlarını epeyce ağrıtacağız. Sizden kanıt toplamak için destek istiyoruz.


İhtiyacımız olan :

Sarıyer bölgesindeki ormanlara atılan köpeklerin fotoğrafları ve videoları.Her ne kadar üzücü olsa da, açlıktan ölmüş küpeli köpeklerin Özellikle görüntülenmesi gerekiyor.Kulağında küpe olan, yani kısırlaştırıldıktan sonra kanuna aykırı bir şekilde ormanlara atılan köpeklerin fotoğrafları ve videolarına ihtiyacımız var.

Hemen yarın sabah bu kampanya için desteğinizi göstermek adına harekete geçebilirsiniz. Fotoğraf makinalarınızı video kameralarınızı alın ve Sarıyer ormanlarına gidin. Mümkün olduğunca çok fotoğraf çekin ve video kaydı yapın. Elinizdeki tüm belgeleri ehhablog@gmail.com adresine yollayabilirsiniz.Fotoğraf ve videoların açıklamalarını eklemeyi sakın unutmayın. ( hangi bölgede, ne zaman cekim yapıldığı , genel durum ile ilgili bilgiler) . Elinizdeki belgeler maille yollayamayacağınız kadar büyükse bizimle irtibata geçin.Belgeleri sizden seve seve alabiliriz. Biz bu dosyaları biraraya getirip, basının işine yarayacak şekilde düzenleyeceğiz. Videoları montajlayıp, Türkçe ve İngilizce altyazılar ekleyeceğiz. Fotoğrafları Türkçe ve İngilizce açıklamaları ile birlikte galeriler halinde toparlayacağız.Lütfen kanıt toplayabilmemiz için bize destek verin.


Bu mesajı olabildiğince çok kişiye ulaştırın. Sadece birkaç dakikanızı ayırarak yüzlerce hayvanın hayatını kurtarabilirsiniz. İstikamet Sarıyer Ormanları...

Vakit ayıracak herkese şimdiden sonsuz teşekkürler....



*Not : İmkanı olanlar, ormanlara gitmeden önce yiyecek götürmek için hazırlık yapabilirler.

Ne götürebilirsiniz ? :
-Evinizde haşlayacağınız birkaç paket makarna,
-Mahalle kasabından alabileceğiniz, artık kemikler.
-Evinizin yakınlarında bulunan restoranlardan talep edebileceğiniz, yemek artıkları.
-Petshoplardan satın alabileceğiniz köpek mamaları. Bazı petshoplarda kilo ile satılan ucuz mamalar da bulunabilir.