Bodrum' da katliam!!!

Bodrum'da köpekler zehirli kıyma ile öldürüldü. Belediye Başkan Yardımcısı'nın da köpeği zehirlendi.










Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde, sahipli köpeklerle kediler, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından önlerine atılan zehirli kıymaları yiyince öldü. CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Özkeskin’in de bahçesindeki Belçika Kurdu ‘Margus’ adlı köpeği zehirlendi. Veteriner kliniğine kaldırılan Margus yaşama döndürülmeye çalışılırken, hayvanseverler katliama tepki gösterdi.

Bodrum’un Kumbahçe ve Eskiçeşme mahallelerinde, hafta sonunda 6 köpek ve 3 sahipli kedi, önlerine zehirli kıyma atılarak öldürüldü. Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Özkeskin de dün sabah, Manzara Sitesi’ndeki villasının bahçesinde bağlı bulunan Margus isimli Belçika kurdu köpeğini hareketsiz yatarken görünce hemen yanına gitti. Köpeğinin kulübesi çevresinde kıymalar olduğunu farkeden Özkeskin, zehirlendiğini anlayıp veteriner kliniğine götürdü. İlk müdahale ile midesi yıkanan Margus'a serum tedavisi uygulanmaya başlandı. Köpeğinin seruma bağlı olarak yaşam mücadelesi verdiğini belirten Özkeskin, “Bodrum Belediyesi olarak altı yıl önce yaptığımız barınakta 600 yakın köpeğe modern şartlarda bakım yapıyoruz. Sokak köpeklerini de sık sık toplayıp tedavilerini yapıyoruz. Ancak bu kez yapılan saldırı sahipli köpeklere yönelik. Bunun amacını öğrenmeye çalışıyoruz. Bunları yapan insan olamaz. Birçok hayvan sahibi artık köpeklerini bahçelerinde barındırmaktan çekiniyor. Adli şikayette bulunacağımız gibi zabıta ekipleri ile de bunları yapanları bulmaya çalışacağız” diye konuştu.

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu ise Göltürkübü’nde de hala köpek ölümlerinin devam ettiğini belirterek, “Bodrum’dan aldığımız bu haber ise bizi tam anlamıyla şoke etti. Sorumluların mutlaka bulunup cezalandırılması için savcılığa ve polise gerekli müracaatları yaptık. Göltürkbükü’nde ise köpeklerin öldürülüp toplu gömüldüğüne dair duyumlar aldık. Şimdi bunu araştırıyoruz. Bodrum ve Göltürkbükü’nde son iki yılda zehirlenerek öldürülen köpek ve kedi sayısı 200’ü buldu” dedi.