KÜÇÜKÇEKMECE BARINAĞI REZALETİ











Küçükçekmece Belediyesinin Barınağını ziyaret ettiğimizde gördüğümüz manzara karşısında dehşete kapıldık. En fazla üç-dört köpeğin kısa süre tutulacağı boyutlardaki kafeslerin her birinde irili ufaklı 10-15 köpek vardı. Köpeklerin bazıları aşırı kalabalıktan kavga ettikleri için olsa gerek yara bere içindeydi. Hayvanların hemen hepsi inanılmayacak kadar zayıftı. Kafeslerde mama kabı yoktu. Köpekler, tavuk besler gibi, kafesin sidikli ıslak zeminine bir avuç- evet 15 köpeğe bir avuç- mama atılarak sözde besleniyordu. Hayvan başına iki tane kuru mama düşüyordu, o da kalırsa.

Başka bir kafeste tek başına yatan, felçli bir köpek gördük. Arka ayakları kaskatı kesilmişti. Can çekişiyordu. Sorumlu Veteriner Muhammet Özkan’a sorduk. Trafik kazası sonucu getirildiğini söyledi. Nasil bir tedavi yapıldığını sorduk. Cevap vermedi. Israr ettik. Vitamin veriyoruz dedi.

Fotoğraf çekmemize izin vermediler.

Pazar günü tekrar gittik. Içeri alınmadık. Sağlık Işleri Müdürü Kadir Bulut kimsenin barinağa alınmaması için talimat vermiş. Kapıdan gördüğümüz manzara aynıydı. Yine hayvanların önünde mama kabı yoktu. Bekçiye, geçen gün gördüğümüz kaza geçirmiş köpeği sorduk. Yine aynı yerde, taşın üzerinde yattığını söyledi.

Iki gün sonra bazı hayvanları yine insan yerleşiminden çok uzak yerlere bırakmışlar. Yukarıdaki fotograflarda Küçükçekmece Barınağından bırakılan köpekleri görüyorsunuz. Barınak koşullarının canlı delili olarak.

Bu rezaletin artık bitmesi için, 5199 Sayılı Hayvan Hakları Yasasının uygulanması ve kısırlaştırılan hayvanların alındıkları yere geri bırakılmaları için lütfen aşağıdaki sorumlulara ulaşın:

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay: Tel: 212 411 06 00 fax:, 0212 411 06 08
Kuçükçekmece Belediyesi Sağlık Müdürü Kadir Bulut: 0212 624 94 98


Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Md.
Mustafa Kemal Yalınkılıç: mkemal@milliparklar.gov.tr fax: 0312 / 207 59 81

Cevre ve Orman Bakanlığı Istanbul Il Müdürü
Mehmet Emin Birpınar: mbirpinar@gmail.com fax: 0212 5200374


SCANDAL AT KUCUKCEKMECE SHELTER

We were shocked at what we saw when we visited the Kucukcekmece Shelter. There were 10-15 dogs in each kennel that was only of a size for two or three dogs to stay for a temporary period. Some of the dogs were wounded, most probably because of fights that took place as a result of the overcrowded kennels. Nearly all of the dogs very extremely skinny. There were no food cups in the kennels. The dogs were so called fed by throwing a hand full of dry food to the kennel floor wet with urine and feces. Each animal had, two or three bits of dry food to his share, if he had the chance to pick it up in time.

On another kennel we saw a paralyzed animal lying on wet stone floor. His hind legs were rigid. It was obvious that he was in pain. We asked the vet Muhammet Ozkan what had happened to this animal. He said that he had a car accident. We asked what he was doing as a treatment. He didn’t answer. When we insisted, he said he was giving vitamins…

They didn’t let us take pictures.

Two days later we went there again, on Sunday. They didn’t let us in. The head of health department, Kadir Bulut had ordered for nobody to be taken in. We looked inside from the outer door of the shelter. There were no food cups in kennels. We asked the guard about the paralyzed dog we had seen two days ago. He told us that he was still there, lying in pain.

We have found out that two days later, some of the dogs were dumped in places far away from human habitat where there is no chance for them to find any food. Our friends went and took some pictures. Above you see the pictures of dogs released from Kucukcekmece shelter as the living witnesses of the conditions in the shelter.

For this horror to end for Kucukcekmece Municipality act as Animal Protection Law 5199 demands please reach to those that are responsible for this crime:


Küçükçekmece Major Aziz Yeniay: Tel: 212 411 06 00 fax:, 0212 411 06 08
Kuçükçekmece Municipality Health Deparment Director Kadir Bulut: 0212 624 94 98


Environment and Forest Ministery National Parks General Director .
Mustafa Kemal Yalınkılıç: mkemal@milliparklar.gov.tr fax: 0312 / 207 59 81

Environment and Forest Ministery Regional Director of Istanbul
Mehmet Emin Birpınar: mbirpinar@gmail.com fax: 0212 5200374

4 yorum:

  1. ÖdüL&ErhaN dedi ki...

    İNANAMIYORUM BU BARINAK LA İLGİLENENLER HAYVANLARA KARŞI DUYARLI DEĞİLLERSE NE İŞLERİ VAR ORDA.YETKİLİ KİMSE İLGİLENMEK ZORUNDA ONA GÖRE ARTIK BENDE TAKİB EDİP NERELERE GEREKİYORSA BAŞVURUCAM..AYIP GERÇEKTEN ÇOK AYIP..YAZIK GÜNAH BU HAYVANLARA TOPLANMAYIP SOKAKTA BIRAKILSALAR İNANIN KENDİLERİNE ÇOK DAHA İYİ BAKAR BU HAYVANLAR..  

  2. Unknown dedi ki...

    bu insanlar işlerini yapmadık hatta tam tersini yaptıkları için aldıkları her kuruş maaş haramdır .yani bu canlara zulmediyorlarya aslında en büyük zulmü kendilerine yapıyorlar zira bu haram yenenlerin hesabını onlar ve tüm aileleri verecektir.sizin inancınız hakikatleri bağlamaz neye inanırsanız inanın ALLAHIN kanunları yürür yani hesaba çekilirsiniz .hadi size geçmiş olsun.  

  3. Adsız dedi ki...

    Ben elimden ne gelirse yapmaya hazırım 0538 348 17 29 ...Sokakta kalan çaresız hayvanlar için yalnızca çalısıyorum....Kendı çabalarımla elbettekı ...ne gerekıyorsa yapalım ...Haramla sevap yer değiştirdi bu çok oldu..
    Kendi topraklarını gozden çıkaranlar işine gelmeyen herseyıde gözden kolayca cıkarırlar saygılarımla
    Denız Özkardeşler  

  4. ÖdüL&ErhaN dedi ki...

    mrb.Küçükçekmece Barınağdan bır bıLgınız varmı??benım en son ogrendıgım orda kı kopekLerın sokaga bırakıLdıkLarıydıı..yanı bu sıtede kı goruntuLer haLen devam mıı edıoyor??acıkcası ben gıdıp bakamamıstımm dayanamıycagmm ıcın ama TuzLa Barınağna bıLdırdıgım de onLarr artık barınakLarınn hayvan tutmadıkLarını soLemısLerdıı..eğer ıLgıLenırsenız ve bu barınakda durumLar haLen boyLe devam edıyorsa bende eLımden geLdıgıncee yardımcı OLmak ısterımm..
    Ödül ÖZKAN