Sevgili hayvan dostları,

Sarıyer Belediyesi tarafından kanunlara karşı gelinerek, ormanlarda ölüme terkedilen köpeklerin videoları ve fotoğraflarını bir süredir yayınlamaktayız. Her geçen gün onlarca, yüzlerce " küpeli " köpek, ölüme terkedilmektedir. 5199 sayılı kanuna göre, aşılanıp kısırlaştırılan sokak köpekleri, alındıkları bölgelere bırakılmak yerine, orman bölgelerine atılarak bir insanlık suçu işlenmektedir. Önceki dönemlerde zehirli köfteler ile, bugünlerde de ormanlarda açlığa terkedilerek gerçekleştirilen itlaf karşısında, hayvansever dernekler ve gruplar çaresiz kalmaktadırlar. Ormanlara hergün taşınan yüzlerce kilo mama bu işin çözümü olmayacaktır. Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, hayvanların "doğal ortamlarına" bırakıldığını söyleyerek, biz havyanseverleri tam manasıyla " keriz " yerine koymaktadır.

Değerli dostlarımız! Şimdi hesap sorma zamanıdır. Sarıyer Belediyesi' ne karşı açılmış olan davalar sürmektedir. Bu süreci desteklemek ve belediye görevlilerinin biraz da olsa bu konuya dikkatlerini çekmek bizlerin görevidir. Ormanlara mama götüremiyor, sokak hayvanlarını tedavi ettiremiyor veya barınakları ziyaret edemiyor olabilirsiniz. Eğer kendinizi bir hayvansaver olarak tanımlıyorsanız, aşağıdaki linke tıklayarak, Sarıyer Belediyesi' ne , bu yaptıkları insafsız katliam konusunda hesap sormak zorundasınız. Lütfen birkaç dakikanızı ayırın ve "bilgi edinme formu" aracılığyla sorularınızı gönderin. Gelen cevapları ehhablog@gmail.com adresine yollayıp yayınlamamıza yardımcı olun.

SARIYER BELEDİYESİ BİLGİ EDİNME BAŞVURU FORMU :

http://www.sariyer.bel.tr/Hizmetler/Bilgi_Hizmetleri/Bilgi_Edinme_Formu.aspx?Type=Gercek

Gönderebileceğiniz örnek metin:

Sayın ilgili,

5199 sayılı " Hayvan Haklarını Koruma Kanunu" gereğince, yaşadıkları bölgelerden, aşılanıp kısırlaştırıldıktan sonra geri bırakılmak üzere , belediyeniz ekipleri tarafından toplanan sokak köpeklerinin, ilçe sınırları içindeki ormanlık alanlara bırakıldığına şahit oluyorum. Aynı zamanda internette, bu konuyla ilgili sayısız fotoğraf ve video kaydına rastladım. Yaşama alanlarından farklı yerlere , su ve yiyecek bulamayacakları bölgelere bırakılan bu köpeklerin neredeyse tamamı açlık, hastalık veya trafik kazaları sonucunda ölüyorlar. Kanunu neden gerektiği gibi uygulamadığınızı öğrenmek istiyorum.

Saygılarımla,

............


Gönderilecek cevapları ehhablog@gmail.com adresine gönderirseniz bu sayfalar aracılığıyla yayınlayacağız.

0 yorum: