KANIT TOPLUYORUZ











Bu fotoğrafları bir arkadaşımız, Zekeriyaköy'e giden orman yolunda çekti. Bunlar, Sarıyer Belediyesinin kısırlaştırdıktan sonra kulaklarına mavi küpe takarak ormana attığı köpekler.

Hayvan Hakları Yasası Uygulama Yönetmeliği şöyle diyor:
Madde 7:
a) Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbî bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi, alındığı ortama geri bırakılması, sahiplendirilenlerinin kayıt altına alınmasıyla,
ç) Bölge ve mahallerindeki, özellikle köpekler ve kediler olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, işaretlenmesi ve kayıtlarının tutulmasının sağlanması, kısırlaştırılması, alındığı ortama geri bırakılması ve sahiplendirilmelerinin yapılması için hayvan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetlerde yerel hayvan koruma görevlileri ve gönüllü kuruluşlar ile belediye veteriner hekimlerinin koordinasyonunun sağlanmasıyla,
ilgili hususlarda gerekli tedbirleri alır.
Madde 21:
d) Hayvanlar, hiçbir suretle ilgili belediye sınırları dışındaki bir ortama, ormanlık alana veya diğer yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılmaz.

Sarıyer Belediyesi, sokak hayvanlarını kısırlaştırdıktan sonra belediye sınırları dışına, ormanlık alana atarak SUÇ IŞLEMEKTEDİR. Bu, hem kanuna karşı hem de insanlık onuruna karşı bir suçtur.
COLLECTING EVIDENCE
These pictures were taken by a volunteer, in the forest road to Zekeriyaköy. These dogs were dumped there by Sariyer Municipality, after being neutered and marked with a blue tag.
Animal Protection Regulation says:
Article 7 a. Municipalities are responsible for collecting, neutering, vaccinating stray animals and for returning them back to where they are taken after their medical treatment is complete.
Article 7 c. Municipality veterinarians are obliged to cooperate with local animal volunteers, animal organisations during the implementation of their duty of collecting, neutering, vaccination, rehoming, and releasing of stray animals in their territories.
Article 21 d. Animals can in no condition be dumped in forests, in areas of wild life or in places out of the border of cities.
Sariyer Municipality is committing a crime by refusing to cooperate with volunteers and by dumping dogs in forests. This is a crime against the dignity of being human and against law.

0 yorum: