HEDEFTEKİ ADAM " YUSUF TÜLÜN "

Sarıyer Belediye Başkanımız Yusuf Tülün' ün kariyeri, hedefleri ve bugünlerdeki icraatlarına biraz daha yakından göz atalım.

Yusuf Tülün kimdir?

1953 yılında Tekirdağ'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Ensitüsü'nden mezun oldu. 1984 yılında Refah Partisi Şişli İlçe Sekreterliği, 1985 yılında Sarıyer İlçe Başkanlığı, 1992 yılında da İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1992-1994 yılları arasında Bağcılar Belediye Başkan Yardımcılığı ve Büyükşehir Meclis Üyeliği, 1994-1999 yılları arasında Sarıyer Belediye Başkanlığı, 1999-2002 yılları arası Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı.

AKP İstanbul il kuruculuğu ve AKP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 3 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı oldu. Daha sonra TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı Müşavirliği görevinden, Sarıyer Belediye Başkan adaylığı için istifa etti. Fransızca ve Arapça biliyor. Evli ve dört çocuk babası.

Değerli başkanımız şu linkte okuyabileceğiniz röportajının bir bölümünde şöyle diyor;

"Belediyeciliği farklı yorumladığını ifade eden Tülün, beş yıllık bir sürecin belediye başkanlığı için yeterli olmadığını, en az iki dönem belediye başkanlığı yapıldığı takdirde verimli olunabileceğini söylüyor. Tülün'ün en rahatsız olduğu konu ise 2960 sayılı yasa: "Bu yasa Boğaz'ı katlediyor. Oysa boğazı korumak için çıkarılmıştı."

------------------------------------------
Gelin şimdi başkanımıza birkaç soru yöneltelim. 2960 sayılı yasanın Boğaz' ı katlettiğini söyleyen başkanımızın, bir de 5199 sayılı hakkındaki görüşlerine kulak verelim.

SORU :
Sayın Başkan ! 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu, hayvanların rahat yaşamalarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamak için çıkarılmıştı. Oysa siz sahipsiz hayvanları toplatıp, ormanlarda ölüme terkediyorsunuz, ne diyeceksiniz bu konuda ?
CEVAP :
" Ben vatandaşın isteklerini yerine getiririm. Oyu insanlardan alıyorum. Vatandaş sokakta köpek istemiyor. Neden onları yerine bırakayim. Hayvanları toplatırım, Kısırkaya’ya gönderirim, oradan da doğal ortamına- ormana- attırırım. Keşke itlaf kararı verilse, ben uygularım. O kadar işimiz var, köpeklerle uğraşıyoruz. "


SORU :
Değerli Başkan'ım ! 5199 sayılı yasada şöyle bir madde var.
"Madde 4, ( j ) : Yerel yönetimlerin, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması için hayvan bakımevleri ve hastaneler kurarak onların bakımlarını ve tedavilerini sağlamaları ve eğitim çalışmaları yapmaları esastır." . Haddimiz olmayarak kanuna karşı geldiğinizi söylemek isteriz.
CEVAP :
" Gönüllülerle işbirliği yapmam. Gönüllüler Kısırkaya Rehabilitasyon Merkezine giremezler. Bu iş merkezden çözülür. IBB ve valilik çözüm bulsun. Köpekleri toplayıp yerleşim alanlarının dışına atsınlar. Hayvanseverler istiyorsa gidip orada beslesinler köpekleri."

SORU :
Sayın Başkan ! Köpeklerin yerleşim alanlarının dışına atılması gerektiğini söylüyorsunuz, hatta bunu gerçekleştirip onları açlıktan ölüme terkediyorsunuz ancak, 5199 sayılı yasanın 6.maddesi şöyle diyor;
"Madde 6 : Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır." . Yasaya açıkça aykırı hareket ettiğiniz görülüyor.

Tam bu sırada, Sarıyer Belediyesi’nde hayvan rehabilitasyon işinin bağlı oldugu Mesude Ozturk ve Meral Başaran söz alıyor ve şu şekilde konuşuyorlar.

"Insanlarin istemediği hayvanlar ormana atılır. Gerisi bizi ilgilendirmez."

-----------------------------------------------------

Görüldüğü üzere, Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün,çalışma arkadaşları Mesude Öztürk ve Meral Başaran açıkça kanunlara aykırı hareket etmektedirler.Yapılmakta olan büyük katliamın bizzat sorumluları olduklarını söylememize gerek yok. Sarıyer Belediyesine karşı açılmış olan iki dava devam ediyor. Hayvanların ormanlarda telef olmalarına izin vermeyeceğinizi iyi biliyoruz.

Sarıyer Belediyesi' ne, konuyla ilgili tepkinizi dile getirmek için , aşağıdaki telefon numaralarından ulaşabilirsiniz.

Başkanlık Santral

Tel:(212) 242 75 75 (Pbx)
Fax:(212) 242 99 38
E-Posta: ozelkalem@sariyer.bel.tr
Adres: Büyükdere Mah. Çayırbaşı Cad.No:62 Sarıyer

Halkla İlişkiler
Tel: (212) 242 04 99
Fax: (212) 242 04 99
E-Posta: halklailiskiler@sariyer.bel.tr
Adres:Çayırbaşı Mah. Bahçeköy Cad. No:96 (Stadyum) Sarıyer



not : Sayın Başkan, tepkilerin doğru yere ulaşabilmesi adına hedef olarak gösterilmektedir." Hedefteki Adam " söyleminin başka hiçbir kötü niyet taşıdığı iddia edilemez. Yusuf Bey' i, bir an evvel gerekli düzenlemeleri hayata geçirmek adına göreve davet ediyoruz. Bu katliam sona erene kadar tepkilerin sona ermeyeceğini, ve her geçen gün daha rahatsız edici boyutlara ulaşacağını da hatırlatmak istiyoruz.


İlgili Yazılar :

http://evsizhayvanlar.blogspot.com/2008/01/sariyer-belediyesi-aliiyor.html
http://evsizhayvanlar.blogspot.com/2008/01/sariyer-belediye-bakani-yusuf-tlnle.html

13 yorum:

  1. Unknown dedi ki...

    sızin yuzunuzden ınsanlar muslumanlıgı ıslamı yanlıs algılıyo onlarda haklı. sız onlara ıhtıyaclarını temın etmenızi emreder islam sız bunu yapmayı bırakın onları olurmek den bahsedıyosuz ızın verılse oldururuz dedıysen eger senı yaradan rabbime havale edıyorum  

  2. Unknown dedi ki...

    Siz yardıma muhtac hiç kimseye el uzatamazsınız uğraşmak zor geliyor can can dır insan hayvan fark etmez.Allahin verdiği cana (hayvana)işkence etmek açliğa terk etmek sizin için sorunlari ortadan kaldiriyorsa bu uygulamayı sizi secen vatandaslarada yaparsınız.Hayvan sevgisi olmayan bir kisi(ki soyle açıklanır sizin sevginize vereceginiz bir lokma ekmege ihtayaci olan demekdir hayvan sevgisi)insan segisine de sahip değildir.Allah sizin gibilerin eline hiç bir varlığı dusurmesin.  

  3. simge dedi ki...

    allah senin belanı versin inşallah yusuf tülün denen şahsiyet insan dışı varlık!!!! sen ne hakla onların yaşama haklarını elinden alabilirsin!!! itlaf olsa yapmaya hazırsın ha!!! asıl senin gibiler ve senin çin itlaf kararı cıksa ben seve seve yamaya hazırım sizin gibi kendini bilmezlerin bu dünyada yeri olamaz!!! onlarında bir canı olduğuunu unutmayınız bu dünya yalnızca insanlar üzerine kurulmadı yusuf tülün.Allah hayvanları öldürün işkence yapın ormana atın ac susuz bırakın diye yaratmadıı bunu böyle bilesin.. eğerki o hayvanların kılına zarar gelirse senin yüzünden bende sen ve senin gibi kişiliksizleri yaşatıyoruyum bir gör ozaman. ozaman o makam koltuğunda oturabiliyormusun gör bi...sana yazıklar olsun!!!!!! sen kimsin ya ne sanıyorsun sen kendini!!!! ALLAHIN VERDİĞİ CANI ALLAHTAN BAŞKA HİÇ AMA HİÇ KİMSE ALAMAZ VE ALLAHIN VERDİĞİ CANA HİÇBİR KİMSENİN ZARAR VERMEYE HAKKI YOKTUR!!!!  

  4. gulo dedi ki...

    UMARIM ONLARA YAŞATTIĞINIZ BÜTÜN EZİYETLERİN BETERİ BAŞINIZA GELİR,UMARIM BÜTÜN KÖPEKLER HALİNİZE GÜLER...BUNUN OLABİLECEĞİNE İNANMADINIZ DEĞİLMİ?HAKLISINIZ ÇÜNKÜ HİÇ BİR HAYVAN SİZİN KADAR VİCDANSIZ OLAMAZ....  

  5. Adsız dedi ki...

    Senin gibi insanlik disi ne kadar yaratik varsa toplayip ayagına ağırlık bağlanmalı ve daha sonra bir geceyarısı boğazın en derin yerinde tekneden denize atılmalı. O karanlık sularda nefesin tükeninceye kadar çırpınacan ve 1 dakikadan az sürede denizin dibine bir bok gibi yapışacan. Senin gibi haysiyetsiz ve şerefsiz birine değil belediye başkanı sıfatı ancak tuvalette bok temizlikçisi lakabı yakışır.
    Sen ve senin gibiler ancak deri koltuklu makam odalarında oturup aldığı haram paralarla etraflarına pislik saçarlar, halktan şikayet geldi deyip zavallı ve masum varlıkları toplatıp ormanda ölüme terk ederler ve türlü türlü şerefsizlik yaparlar.
    Seni halktan bir vatandaş olarak Belediye Başkanlığı görevinden azledip, bok toplayıcılığı görevine getiriyorum. Sana daha çok yakışır.  

  6. Adsız dedi ki...

    Bence sen ve senin gibi insanlık dışı varlıkları itlaf etmek gerek. Belediye başkanlığı görevi senin neyine???? Ölüme terk ettiğin o varlıklar daha insanoğlu dünya üzerinde yokken yaratıldılar. Yani o itlaf ederim dediğin varlıkların tarihi senden çok eski... Senin gibi ne amaca hizmet ettiği belli olmayanlar ancak oturdukları yerden etraflarına pislik ve salya saçarlar. Bir ara hatırlat da sana bir peçete vereyim. Ağzının kenarında birikmiş pislikleri silersin...  

  7. heaven forbit dedi ki...

    allah belanı versin senin.  

  8. Adsız dedi ki...

    Sen, dünyanın sadece kendisi için yaratılmış bir yer olduğunu düşünen, sözde Müslüman ama etrafında kendinden başkalarının varlığını hazmedememiş Başkan!!! seni oraya insan yerine koyup başkan diye oturtan insanlar pişman mıdır acaba? bence pişmandır, bu bencilliğini, bu umursamazlığını ve de en önemlsi mantıksızlığını gördüklerinde sana bela okuyorlar mıdır acaba? ve o her fırsatta adını ağzına aldığın yüce Allah, senin gibi bir kulu olduğu için utanıyor olmalı, bizler senin gibi birini tanıdığımız için utanıyoruz çünkü!!  

  9. sagalasos dedi ki...

    BU AŞŞAĞILIK CANAVARİ ZEHIRLEYIP YOK ETMEK GEREKLİ,OYLE YAPILMALIKI BIRDAHA HİÇBİR CANLININ YAŞAMA HAKKINI ELİNDEN ALAMASIN..KİŞİLİĞİ SURATINA YANSIMIŞ DEYYUZUN...KAHROLSUN HAYVANLARA EZİYET EDENLER,KAHROLSUN B DÜNYAYI SADECE KENDİLERİNE AİT SANANLAR.  

  10. Adsız dedi ki...

    ŞU HERİFİ ÖNÜMDE ÖLDÜRÜN ACIMAM YARDIM ETMEM, AKSİNE ÖNÜNE ZEHİRLİ KIYMA ATIP BİDE BEN VURURUM. ALLAH BİN TÜRLÜ BELANI VERSİN SENİN, 2YAKAN BİARAYA GELMESİN İNŞALLLLAHHHHHH. HİÇ BUKADAR İÇTEN BEDDUA ETMEMİŞTİM. O AÇLIĞA TERK ETTİĞİN BÜTÜN MASUM HAYVANLARI ÜSTÜNE SALMAK LAZIM. DUA ET KONUMUNA KOLTUĞUNA LAN ŞEREFSİZ. SEN O KOLTUKTA OLMASAN SENİ ELİMİZDEN KİM KURTARIRDI???? KEŞKE İTLAF KARARI ÇIKSA BEN YUSUFCUĞUMUN ÜSTÜNDE BUNU SEVE SEVE UYGULARIM. TEZ ZAMANDA GEBERMEN DİLEĞİYLE YUSUFCUM.  

  11. Adsız dedi ki...

    hayvanları insandan ayırmayan bütün sevgili dostlarım, lütfen daha fazla yorum yazın da okusun şu ipne.  

  12. derviş dedi ki...

    ben evimin önünde iki tane gözleri açılmamış yavru kedi buluyorum onları yaşatmak için elimden geleni yapıyorum bu insanlar ise imkanları olmasına rağmen köpekleri yok etmeye çalışıyorlar en kötüsü işkence yapıyorlar.allaha havale ediyorum öldükten sonra o işkence yapılan ve katledilen hayvanların hesabı sorulacak bunları hiç düşünmezler.ALLAHIN VERDİĞİ CANI ALLAH ALIR....  

  13. Efhendi_Adam dedi ki...

    Röportaj olduğu iddia edilen o metnin yarıdan fazlası YALAN HABER! Siz de işin aslı astarını araştırmadan hemen yargılıyorsunuz insanları! Bravo SİZE!! BEN Yusuf Tülün'ü uzaktan da olsa tanıyorum. Kendisi burada uydurulduğu gibi zalim bir insan değildir!! Gidin kendisiyle görüşün.. Bu Yalan HABERLERİ Ona sorun! Şu yalan habere Kanarak Ne biçim yorumlar yapmışsınız!!