Uzmantv.com, işlerinin uzmanı olan kişilerin, kendi alanları ile ilgili sorulara, video kayıtları ile yanıt verdikleri bir site. Birçok konuyla ilgili faydalı bilgilere ulaşmak mümkün. Konsantrasyonumuz evcil hayvanlar, evsiz hayvanlar ve hayvan hakları ihlalleri olduğuna göre, bu konuyla ilgili videoları sizler için izledik..


Vet. Hekim Devrim Baykal' ın, "Yavru köpekleri nereden almalıyız ?" başlıklı videosuna rastladık. İlk başlarda herşey güzel. Devrim Hanım, sahiplerini tanıdığımız, veteriner hekim kontrolünde bakılan ailelerden yavru edinilmesi gerektiğini tavsiye ediyor. Ancak video nun devamında, meşhur "petshop" konusu açılıyor. Sevgili Veteriner hekimimiz , eğer tanıdık bir aileden yavru köpek alınamıyor ise , "petshop" lara gidilmesini öneriyor şu cümleyle ;

"Eğer farklı bir ırk istiyorsanız, ve tanıdık bir aileden bir yavru alamadıysanız, bu durumda petshoplara gitme gerekliliği var"

diyerek, hayvan sahiplenmek isteyenlerin elini bu kanlı paraya bulamalarını öneriyor kısacası. Belliki Devrim Hanım' ın hayvan barınaklarındaki durumdan hiç haberi yok.Petshoplardan yüzlerce binlerce dolar ödenerek "satın alınan" ve saçma sapan bahanelerle terkedilen onlarca, yüzlerce cins köpeğin sokaklarda, hayvan barınaklarında yaşam mücadelesi verdiklerini bilmezmiş gibi konuşuyor. 1243 kişi tarafından izlenen bu video kaydında, barınaklardaki zavallı hayvanlardan birinin sahiplenilmesi doğrultusunda tavsiyelerde bulunsaydı Devrim Hanım, fena mı olurdu ? Bu konuşmalarının altında hiçbir ticari menfaat olmadığını umarak, kendisini bu yanlışını bir şekilde düzeltmeye ve evsiz hayvanlar için birşeyler yapmak adına elini taşın altına koymaya davet ediyoruz.

Devrim Hanımefendi ile ilgili internette yaptığımız araştırmada , yuva arayan hayvanlarla ilgili bilgiler yayınlayan, Barınak Gönüllüleri Derneği' ne ait, http://yuvaariyorum.blogspot.com
adresinde aşağıdaki bir yazıya rastladık. Ormandan kurtarılan hayvanlarla ilgili bir başlık altında, Devrim Hanım' ın sahibi olduğu Giza Veteriner Polikliniği' nin iletişim bilgileri de mevcut. Kendisi ve çalışma arkadaşları acaba bu zavallı hayvanlara yardımcı mı oluyorlar? Eğer öyleyse bu videoda neden bu konudan bahsetmiyorlar ? Sokak hayvanları meselesini bir reklam aracı olarak mı kullanıyorlar.

Devrim Hanım bu konularla ilgili cevap yollarsa yine bu sayfalarda seve seve yayınlayacağız. Kendisi bize ehhablog@gmail.com adresinden ulaşabilir, ve bu eleştirilerimiz hakkında bizleri aydınlatabilir.

-------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------

04 Ocak 2008 Cuma

Ormandan Kurtarılan Canlar Yardım Bekliyor



İstanbul'da belediyelerin ormana attığı köpekler yaşam savaşı veriyor. Ormanda barınacak yer bulmaları ve beslenmeleri mümkün değil. Annelerinden ayrılıp ormana terkedilen yavrularınsa bu yaşam savaşında hiç şansı yok. Gönüllüler tarafından ormandan kurtarılan ve veterinerde aşılarına başlanan henüz 2-3 aylık yavruları sahiplenerek ya da tedavi masraflarına yardımcı olarak onlara yaşama şansı vermek sizin elinizde.

İletişim: Aslı Pelit asliumut@yahoo.com 0534 302 44 80
Asude Ustaoğlu asudeustaoglu@yahoo.com 0532 570 43 54
Giza Veteriner Polikliniği (Beykoz/Kavacık) 0216 331 49 11

-------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------

Tepki ve uyarılarınızı iletmek için kullanacağınız iletişim bilgileri;

Giza Veteriner Polikliniği
Cumhuriyet cad. No.278/B (Eski Acarkent Girişi) Kavacık - Beykoz / İstanbul
Tel & Faks : 0 (216) 331 49 11 PBX
E-mail : petklinik@petklinik.net

Devrim Baykal Facebook profil sayfası : http://www.facebook.com/s.php?k=100000080&id=695683649


İlgili siteler;

http://www.gizavet.com/
http://www.petshopgercegi.com/
http://www.uzmantv.com/bizeulasin

4 yorum:

  1. Zeynep'S dedi ki...

    Sayın Devrim Baykal'ı şahsen de tanırım, veteriner hekim olarak gerek sahipsiz hayvanlar için ve gerekse ormana atılmış canlar için nasıl çırpındığını bilirim. Bu şekilde muhtemel bir saldırıya maruz bırakılmasını şiddetle kınıyorum. İnsanlar sahip olacakları canla ilgili bir bağ kurmak zorundalar ve bazen bu ırkla da yakından ilgili olabilir; hepimiz birbirimizin tercihlerine saygı duymak zorundayız. Burada asıl sorun insanların bir can sahibi olurken, sorumluluğunun bilincinde olmadan almaları. Eğer insanlar gerektiğince bilinçli olsaydı, petshoplar da gerektiği gibi denetleniyor olsaydı, ne sokaklarda bu kadar çok şiddet gören zavallı hayvan olurdu, ne de barınaklar ağzına kadar kedi köpek dolu olurdu.
    Şahsen tanıdığım kadarıyla Devrim Hanımın sokaklarda ve ormanlarda yaptıklarından söz etmetişinin nedeni, kendisinin ucuz reklam peşinde koşmayışı olabilir mi; ne dersiniz?  

  2. Ghost Rider dedi ki...

    çok talihsiz bir yazı olmuş açıkçası bir blog yöneticisi olarak daha dikkatli davranmanız gerekirdi....

    Devrim Hanım Pet Shop'lar ile ilgili kaliteli yerlerin tercih edilmesi gerektiğini (ki 100 lerce merdivenaltı petshop varken...) belirtmiş bunun nedeni ise herhangi bir durum karşısında arkasında durabilecek muhattap alınabilecek bir kurum bir firma bulunacağı ile alakalı.

    Ayrıca hemen akabinde annesi ve babasını bildiğiniz bir tanıdığınızdan alınmasını tavsiye ettiğini yazmış 'ki zaten insanlar bu şekilde davranmış olsalar barınaklardaki hayvan sayısı ciddi şekilde azalacaktır en azından köpeği yavrulayan kişiler bakamayıp sokağa bırakmak yerine bakmaya hevesli bir aileye vermiş olacaklardır.

    Yani Pet Shop yerine eşin dostun köpeğinin yavrusunu sahiplenin demiş.

    Aynı videodan nasıl bu kadar farklı sonuçlar çıkartmış olduğumuz enteresan gerçekten :)

    Ayrıca Devrim hanım'ın gece gündüz uykusuz şekilde kliniğindeki müşterilerini kaybetmek pahasına, elindeki çeyrek bir ekmeği dahi ormanlarda kendisi yemeyerek yardıma muhtaç hayvanlarla paylaştığını biliyorum. Kliniğin içerisinde kaç tane sokakta kaza geçirmiş,kanser olmuş,zehirlenmiş v.s hayvan bulunduğunu biliyormusunuz ? Kız bu hayvanlara yer açmaktan müşteri kabul edemiyor...

    Talihsiz bir yazı olmuş....  

  3. Adsız dedi ki...

    Bence de çok talihsiz bir yazı olmuş.Videoya rast gelip yazmaktan öte, bir itibarsızlaştırma çabası gibi geldi bana.Diğer çalışmaları acaba riya mı gibisinden sorgulamalara girip klinik adresine kadar ilan ederken eleştirdiğiniz konuyu yazmadan önce kendisine sormak neden aklınıza gelmemiş hayret.Önce yazıyı yazıp sonra cevap hakkı var demek de güzel bi süsleme olmuş.

    Bu yazı, şahsi husumetlerinize evcil hayvanları alet etmişiniz gibi bir izlenim veriyor.  

  4. Koray dedi ki...

    Rastgele bir hekimi kötülemeye yönelik yazdığınız bu yazıyı derhal kaldırmanızı öneririm. Sanırım tanımadan, konuşmadan yazdığınız bu yazı malesef siteniz için bir handikap olmuş ve sizin fırlattığınız ok geri beyninize çarpmış! Ben yıllar önce yanında çalışmış bir kişiyim, sizin yazınızın o kadar tersi bir mantalite içerisinde olduğunu her gün şahit oldum. Anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız ve değersiz bir yazı yazmışsınız. Devrim hanımın yaptıklarını tek tek özümseyerek araştırınız ki ne kadar haksız olduğunuzu anlayacak ve zorunlu olarak özür dileyeceksiniz. Lütfen çamur at izi kalsın muhabbeti yapmayalım. Daha erdemli daha yetişkin tarzda yazılar yayınlarsanız değere binecektir. Bu işlerle uğraşmanız sizi zedeler.